Skrivuppdrag

Om du endast vill ha hjälp med pappersarbetet men inte vill ha mäklarens hjälp med marknadsföring och att hitta en köpare till din bostad kan du anlita mäklaren för ett så kallat skrivuppdrag. Då hjälper mäklaren endast till med pappersarbetet, kontakter med banker och det juridiska.

Vad kostar ett skrivuppdrag?

skrivuppdrag mäklare

– Ett skrivuppdrag för ett hus kostar normalt mellan 10 000 – 25 000 kr.
– Ett skrivuppdrag för en bostadsrätt kostar normalt mellan 5 000 – 25 000 kr.

Vissa mäklare tar väldigt mycket betalt för skrivuppdrag medan andra är betydligt billigare. Ett skrivuppdrag är ganska svårt att misslyckas med för en mäklare så vi rekommenderar att du väljer en billig mäklare till skrivuppdraget.

Vad ingår i uppdraget?

I ett skrivuppdrag ingår allt förutom marknadsföring, visningar och budgivning. Du får helt enkelt fixa en egen köpare så hjälper mäklaren till med resten.

Planerar du att sälja en bostad?
Hittamäklare.se
 hjälper dig att samla in offerter och jämföra de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

Foto av författare
Joakim har arbetat som fastighetsmäklare i ca 10 år och har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Han vill via sina guider förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp och försäljning av bostäder.

Lämna en kommentar

Hojjo Sverige AB
Ytterbyvägen 5C
442 30 Kungälv
Org nr: 559122-2780