Köpa bostad guide

Hur kan vi hjälpa dig som köpare av bostad?

Det kan uppstå knepiga situationer i samband med ett köp av en bostad. Vi har som målsättning att skapa innehåll som gör det enklare att utföra ett lyckat bostadsköp. Alla våra artiklar är skrivna av en tidigare fastighetsmäklare med många år i branschen.

När man köper en bostad så kan man dela upp denna process i tre olika delar. Vi har inför köpet, under köpet och vad man ska tänka på efter man köpt sin bostad. Vi har komplett information som kommer hjälpa dig genom hela processen fram till dröm bostaden.

Mer artiklar vid köp av bostad

Kontantinsats

Kontantinsats

Vid köp av en bostad ska man själv finansiera 15 % av bostadens totala värde i form av kontantinsats. De resterande 85 % lånar du som ett bolån.

Lägenhetsregister

Lägenhetsregister | Bostadsrätt

Man använder ett lägenhetsregister för att hålla ordning på en förenings alla lägenheter. Läs mer om hur det fungerar med lägenhetsregister i en bostadsrätt.

Vad innebär tillträde

Tillträde

Tillträde är då säljaren av bostaden lämnar över nycklar och andra dokument till den nya köparen av bostaden. Det är vid tillträdet då nya köparen har rätten att bo i den nya bostaden.

Utgångspris

Utgångspris

Du som letar efter bostäder på Hemnet.se kan se ett utgångspris på bostaden. Läs mer om hur det fungerar med denna prissättning.

Låna till kontantinsats

Låna till kontantinsats

Vilka möjligheter finns ifall du inte lyckats spara ihop till en kontantinsats. Läs mer om hur man kan låna till kontantinsats.

Pantsättning hus och bostadsrätt

Pantsättning | Hus & bostadsrätt

Banken använder sig av pantsättning för att kunna ha en säkerhet i bostaden ifall du som låntagare inte klarar av att betala tillbaka bolånet.

Hojjo Sverige AB
Ytterbyvägen 5C
442 30 Kungälv
Org nr: 559122-2780