Tid det tar att sälja en bostad

Hur lång tid tar det att sälja en bostadsrätt eller ett hus? Det är en fråga som det inte finns ett givet svar på. Det kan variera väldigt mycket. I denna artikel skall vi generalisera det för att ge dig som läsare en bättre bild av hur lång tid det tar normalt sett.

Bostadsrätt / lägenhet

hur lång tid tar det att sälja ett hus eller en bostadsrätt / lägenhet

En försäljning av en bostadsrätt tar vanligtvis ca 3 veckor. Då mäter vi från fotograferingen av bostaden fram till kontraktsskrivningen, dvs det tillfälle då köpare och säljare träffas på mäklarens kontor och skriver under överlåtelseavtalet.

Förberedelser så som styling osv är inte inräknat i dessa 3 veckor.

Planerar du att sälja en bostad?
Hittamäklare.se
 hjälper dig att samla in offerter och jämföra de olika mäklarna som är aktiva i ditt område. Offerterna kan du sedan använda när du skall välja mäklare samt när du skall förhandla om arvodet med den mäklare du vill anlita. Det är helt gratis och du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan.

Hus / villa

En försäljning av ett hus tar vanligtvis ca 4-5 veckor. Då mäter vi från fotograferingen av huset fram tills dess att köpekontraktet som skrivs med en köpare blir bindande. Det är vanligt att köparen vill besiktiga ett hus innan affären blir bindande och det är därför en husaffär vanligtvis tar 1-2 veckor längre tid än en bostadsrättsaffär.

Vi har inte räknat med eventuella förberedelser, exempelvis homestyling i dessa 4-5 veckorna.

Foto av författare
Joakim har arbetat som fastighetsmäklare i ca 10 år och har studerat fastighetsförmedling på Högskolan i Väst under 3 års tid. Han vill via sina guider förmedla kunskap till läsarna och hjälpa dem att fatta bättre beslut vid köp och försäljning av bostäder.

Lämna en kommentar

Hojjo Sverige AB
Ytterbyvägen 5C
442 30 Kungälv
Org nr: 559122-2780